Top 5 Destinații Turistice de Vizitat în 2023

Cu mulți dintre noi abia așteptând să ne relansăm activitățile de călătorie în 2023, ne-am gândit să compilăm o listă cu cele mai importante destinații de călătorie pentru anul viitor. Indiferent de preferințele tale, acestea sunt destinațiile care cu siguranță te vor impresiona și vor face călătoria ta de neuitat.

  1. Islanda

Începând cu 2020, Islanda a devenit o destinație turistică tot mai populară, iar această tendință se va menține și în 2023. Cei care călătoresc în această țară vor avea parte de peisaje incredibile, cu vulcani, ghețari, cascade și izvoare geotermale. Islanda este cunoscută și pentru aurora boreală, care poate fi admirată în toate regiunile din țară. De asemenea, această destinație este ideală pentru cei care doresc să exploreze natura și să se bucure de activități în aer liber, precum plimbări pe ghețari, alpinism și drumeții.

  1. Japonia

Japonia este o destinație turistică de neratat în 2023, datorită culturii sale unice și a gastronomiei sale delicioase. Călătorii pot vizita temple istorice, grădini și castele medievale, în timp ce se bucură de traditiile japoneze, precum ceremonia ceaiului, sumo wrestling sau festivalurile de flori de cireș. De asemenea, Japonia este renumită pentru bucătăria sa sofisticată și delicioasă, iar călătorii pot experimenta savoarea unor preparate precum sushi, ramen, wagyu și multe altele.

  1. Portugalia

Portugalia a devenit o destinație turistică din ce în ce mai populară în ultimii ani, datorită climei sale plăcute, peisajelor impresionante și patrimoniului cultural bogat. Călătorii pot explora orașele istorice precum Lisabona și Porto, în timp ce se bucură de peisajele rurale, precum podgorii, plaje și păduri de stejar. De asemenea, Portugalia este cunoscută și pentru bucătăria sa tradițională, cu preparate precum pasteis de nata, bacalhau și vinuri excelente.

  1. Australia

Australia a fost afectată de incendii devastatoare în 2020 și de pandemie în 2021, dar în 2023, această destinație turistică va începe să-și recapete strălucirea. Călătorii pot explora Marea Barieră de Corali, una dintre cele mai frumoase și impresionante minuni ale lumii, precum și orașe vibrante precum Sydney, Melbourne sau Brisbane. De asemenea, Australia oferă oportunități incredibile de

a vedea fauna sălbatică australiana, cum ar fi koala, cangurul și wombatul, în parcurile naționale din întreaga țară. Călătorii pot face, de asemenea, excursii în outback-ul australian, pentru a experimenta viața deșertului și cultura aborigenă. În plus, clima australiana este ideală pentru a face plajă și alte activități în aer liber, ceea ce face din această destinație una dintre cele mai populare pentru călătoriile din 2023.

  1. Peru

Peru este o destinație turistică ideală pentru cei pasionați de istorie și cultură. Machu Picchu, o cetate incașă antică, este principala atracție turistică din această țară și una dintre cele mai faimoase locuri din lume. În plus, Peru oferă o experiență culinară unică, cu preparate precum ceviche, guinea pig și pisco sour. Călătorii pot explora, de asemenea, regiunea amazoniană, lacurile și munții din Andes și orașele istorice precum Lima și Cusco.

În concluzie, 2023 este un an promițător pentru călătorii, iar aceste destinații turistice nu trebuie ratate. Indiferent de preferințele tale, există o destinație potrivită pentru tine, de la aventuri în natură și excursii culturale până la experiențe culinare de neuitat și relaxare pe plajă.