Descifram codul jantelor: Ghid pentru intelegerea dimensiunilor ET, OffSet, PCD, J, CB, R si Latime

Sursa: https://www.vadrexim.ro/Despre-JANTE-de-la-A-la-Z-Informatii-utile-ce-te-vor-ajuta-sa-cumperi-jantele-potrivite-pentru-masina-ta.html

Atunci cand esti in cautarea jantelor potrivite pentru masina ta, poate fi dificil sa intelegi toate termenii tehnici asociati cu specificatiile jantelor. In acest ghid, vom explica termenii cheie legati de jante, astfel incat sa poti face cea mai buna alegere.

ET ET inseamna „offset etrier” si reprezinta distanta dintre planul de montare a jantei si linia centrala a jantei. O valoare mai mare de ET inseamna ca janta va fi mai aproape de caroseria masinii, in timp ce o valoare mai mica inseamna ca janta va fi mai departe de caroserie.

OffSet OffSet este o alta denumire pentru ET. Acesta indica distanta dintre linia centrala a jantei si planul de montare al jantei.

PCD PCD inseamna „pitch circle diameter” si reprezinta diametrul cercului imaginat de pe suruburile de fixare a jantei. PCD-ul este important deoarece determina ce alte masini pot utiliza aceleasi jante.

J J reprezinta profilul jantei. Este latimea interioara a jantei, adica distanta dintre marginile interioare ale jantei. In functie de dimensiunea si constructia jantei, latimea poate varia.

CB CB inseamna „center bore” si reprezinta diametrul gaurii centrale a jantei. Aceasta gaura se potriveste pe stalpul hub-ului de la masina ta.

R R inseamna „radius” si reprezinta diametrul jantei in inch. Daca masina ta utilizeaza jante de 16 inch, atunci vei avea nevoie de jante cu un R de 16 inch.

Latime Latimea jantei se masoara in inch si reprezinta distanta dintre marginile exterioare ale jantei. Aceasta este importanta, deoarece dimensiunea anvelopei potrivite depinde de latimea jantei.

In concluzie, acestea sunt termenii tehnici importanti pentru jantele auto. Cunoscand aceste specificatii, vei fi capabil sa faci cea mai buna alegere pentru masina ta si sa gasesti jantele perfecte pentru nevoile tale. La Vadrexim, avem o gama larga de jante auto disponibile, astfel incat sa gasesti ceea ce cauti pentru masina ta.