Copilul tău are probleme locomotorii? 3 amenajări pe care trebuie să le faci în casă pentru a-i ușura activitățile zilnice

 Poză de Rollz International pe Unsplash.com

Un copil este cel mai frumos dar pe care un cuplu și-l poate dori. Părinții își doresc să-și vadă copilul sănătos, fericit și plin de viață. Încă din primele zile ale noului născut, acesta devine centrul universului. Uneori, din varii motive, factori pe care nu îi putem influența, copiii se nasc cu anumite probleme. Este greu pentru un părinte să accepte această situație, dar ceea ce inițial poate părea un obstacol pentru copil, ar putea deveni un imbold pentru a se bucura de  viață și pentru a-și îndeplini fiecare obiectiv.

Sprijină-ți copilul în fiecare zi fără să îi răpești independența

Să ai un copil care suferă de anumite afecțiuni este o situație dureroasă pentru orice părinte. Cei mai mulți cedează în urma unei asemenea vești și încep să își „sufoce” copiii cu prea multă grijă încă de la vârste fragede. Trebuie să eviți cu orice preț să îi dai de înțeles copilului că nu se poate descurca pe cont propriu. Sigur, acesta este diferit, are un dezavantaj, dar în timp orice aparent obstacol poate deveni un sprijin sau un avantaj. Pentru că nu vei putea și nici nu trebuie să fii mereu lângă el, câteva amenajări prin casă care se vor dovedi utile în activitățile zilnice ale copilului tău.

1.   Duș walk-in

O cadă sau un duș clasic pot crea probleme pentru cineva care întâmpină dificultăți în deplasare. Copilului tău îi va fi destul de greu să se descurce pe cont propriu în asemenea situații. Pentru că dușul este un moment intim, de relaxare, este important să îi creezi condițiile optime pentru a se descurca pe cont propriu. Un duș walk in cu pereți și ușă de sticlă este cea mai bună alegere. Trebuie să te asiguri că acest duș este confecționat din cele mai bune materiale. Printre acestea se numără și rigolele pentru duș de pe shop-einstal.ro. Acest element este esențial pentru o scurgere eficientă. Este important să eviți, pe cât posibil, adunarea apei care poate fi un obstacol în calea menținerii echilibrului.

2.   Mâner pentru toaletă

Un alt element care poate fi util în baie este un mâner pentru toaletă. Copilului tău îi poate fi greu să se aplece sau să se ridice după ce stă în anumite poziții pentru o perioadă mai lungă. Important este să creezi un spațiu cât mai util în jurul său pentru a-i permite să se descurce pe cont propriu și să devină independent. Un mâner în apropierea toaletei poate fi un element util.

3.   Polițe și rafturi

Unele mișcări pot fi complicate pentru copilul tău. Chiar dacă este dispus să depună un efort constant pentru a le face, este mai bine să îl ajuți să evite pe cât posibil mișcările sau pozițiile inconfortabile. De aceea, poziționarea obiectelor de interes pentru acesta la un nivel optim poate fi o decizie avantajoasă. Ba mai mult, îl poți lăsa să te ajute în montarea rafturilor sau a polițelor pentru a-i oferi o satisfacție în plus.

Așadar, atunci când copilul tău suferă de anumite afecțiuni, eforturile tale trebuie să se îndrepte către sprijinirea acestuia în depășirea oricărui obstacol.