Informații esențiale pentru un viitor student la medicină
Fotografie de Gustavo Fring de pe Pexels.com
Începutul vieții de student poate fi o adevărată provocare, deoarece adevăratele responsabilități încep să apară încă din primii ani academici. Odată cu începerea facultății, totul se poate schimba, de la programul tău zilnic la diferitele obiceiuri. Orarul încărcat, examenele și responsabilitățile îți pot influența stilul de viață, mai ales când ești student la medicină.
Alegerea de a profesa în domeniul sănătății este curajoasă, iar întreg parcursul poate fi greu, dar nu imposibil. O bună organizare și gestionarea eficientă a timpului îți pot ușura munca. Este recomandat ca fiecare viitor student să se intereseze din timp în privința detaliilor organizatorice, deoarece, astfel, pot dispărea emoțiile și stresul legat de noul capitol ce urmează să înceapă.
Descoperă, în continuare, câteva sfaturi utile pentru orice viitor student la medicină:
1. Asigură-te că ai echipament necesar
În cadrul facultății de medicină, studenții trebuie să fie echipați corespunzător atunci când se află în laboratoare sau în timpul orelor de practică, iar uniformele medicale WonderWink reprezintă alegerea ideală în materie de echipament medical. Pentru partea practică, fiecare student are nevoie de un halat alb, de costum chirurgical și de încălțăminte specială pentru spital. Pe med-tehnica.ro poți găsi o varietate de echipamente medicale, potrivite pentru fiecare. Costumul chirurgical și încălțămintea de spital vor fi folosite în momentul în care vei merge la gărzi. Fiecare student va trebui să susțină această parte practică în cadrul unei secții medicale sau chirurgicale.
2. Compară
Pe tot parcursul celor 6 ani de studiu vei avea nevoie de multe cărți ce îți vor pune bazele științei, dar și de ustensile potrivite pentru practică sau laboratoare. Nu este nevoie, însă, să achiziționezi tot din primul an de facultate. Majoritatea achizițiilor de care vei avea nevoie le vei putea cumpăra de-a lungul celor 6 ani academici.
Unul din lucrurile de care vei avea nevoie încă din primul semestru este atlasul de anatomie, dar nici acesta nu este necesar să-l cumperi înainte să înceapă semestrul. Un sfat util este să aștepți începutul anului universitar, când vei avea ocazia să intri în contact cu studenții mai mari ce îți pot împrumuta atlasul lor sau îți pot sugera ei care ediție este completă și de ajutor. Poți să compari ideile primite și să alegi ce este mai potrivit pentru tine.
3. Economisește
Pentru a economisi bani, poți alege să îți xeroxezi atlasele și manualele împrumutate de la colegi sau de la bibliotecă. O să petreci mult timp în sălile de lectură, alt sfat util este să aștepți începutul anului universitar pentru a căuta prima dată la bibliotecă cărțile pe care vrei să le cumperi. Astfel vei putea să compari edițiile și să te asiguri că investești în ce este mai potrivit pentru tine. O altă achiziție care o să reprezinte un adevărat ajutor este scheletul uman. Vei putea să înțelegi mult mai bine anatomia umană cu ajutorul acestuia. O să-ți ușurezi remarcabil orele de studiu dacă alegi să înveți într-un mod practic.
Așadar, a fi student la medicină poate fi o adevărată provocare și emoțiile de început sunt justificabile, dar, cu răbdare, încredere și pregătire, începutul acestei vieți poate fi cea mai frumoasă experiență.