Cele mai bune exerciții pentru un antrenament complet al corpului

Exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru o viață sănătoasă și echilibrată. Un antrenament complet al corpului este o modalitate excelentă de a vă antrena întregul corp, îmbunătățind forța, flexibilitatea și rezistența. În acest articol, vă vom prezenta cele mai bune exerciții pentru un antrenament complet al corpului.

  1. Flotări

Flotările sunt una dintre cele mai bune exerciții pentru întregul corp, antrenând în special mușchii pieptului, umerilor și tricepsilor. Începeți cu flotări înclinare, cu mâinile pe un obiect mai ridicat decât solul, și progresiv ajungeți la flotări obișnuite. Înainte de a începe, asigurați-vă că sunteți capabil să faceți flotările într-un mod corect, astfel încât să evitați rănile.

  1. Genoflexiuni

Genoflexiunile sunt un alt exercițiu excelent pentru întregul corp, antrenând în special mușchii picioarelor și feselor. Pentru a face genoflexiunile corect, asigurați-vă că picioarele sunt la lățimea umerilor, îndreptați spatele și îndoiți genunchii astfel încât coapsele să fie paralele cu solul.

  1. Burpees

Burpees sunt o combinație de flotări și sărituri în sus, fiind un exercițiu excelent pentru întregul corp. Acestea antrenează mușchii pieptului, umerilor, tricepsilor, abdomenului și picioarelor. Pentru a face burpees, începeți într-o poziție de flotare, apoi sariți în sus cu mâinile ridicate, apoi reveniți în poziția de flotare și repetați.

  1. Tracțiuni

Tracțiunile sunt un exercițiu excelent pentru întregul corp, antrenând în special mușchii spatelui și ai brațelor. Începeți cu tracțiuni cu ajutorul unui scaun sau a unei bare orizontale mai coborâte și progresiv ajungeți la tracțiuni obișnuite.

  1. Plank

Plank-ul este un exercițiu excelent pentru întărirea mușchilor abdomenului și ai spatelui. Pentru a face plank-ul, așezați-vă într-o poziție de flotare cu antebrațele pe sol, ridicați corpul și mențineți poziția timp de 30 de secunde sau mai mult. Progresiv, încercați să mențineți poziția mai mult timp.