SEO magazin online – proiect personal sau servicii SEO profesionale?

Vrei sa deschizi un magazin online? Atunci probabil deja stii cat de important este SEO – optimizarea care aduce trafic organic, adica gratuit, catre website-ul tau. In ziua de astazi, nu te poti dezvolta in mediul online fara optimizare pentru motoarele de cautare.

Totusi, fiind la inceput de drum, care este cea mai buna alegere? SEO do it yourself, realizat personal de tine sau o suita de servicii SEO profesionale oferite de un expert sau chiar de o agentie? Citeste in continuare pentru a afla cateva informatii care te vor ajuta sa raspunzi la aceasta intrebare!

Nu poti invata, structura si aplica o strategie pe masura ce o inveti

De departe cel mai mare beneficiu al unui expert care ofera servicii SEO profesionale este faptul ca acesta are trecute in revista zeci, poate chiar sute de strategii aplicate pentru diversii sai clienti. Astfel, acesta va sti din start care strategii s-ar potrivi pentru magazinul tau online, dar mai ales cum ar trebui acestea personalizate pentru a fi nu numai potrivite, ci perfecte.

In schimb, daca alegi sa faci SEO pe cont propriu, trebuie sa treci prin mai multe etape. Mai intai trebuie sa inveti mai multe tipuri de strategii SEO, apoi trebuie sa inveti cum se pune la punct o astfel de strategie si nu in ultimul rand, cum anume o aplici intr-un mod eficient.

Daca vrei sa-ti gestionezi magazinul online eficient, probabil nu vei avea timp pentru a stapani cu adevarat domeniul optimizarii pentru motoarele de cautare.

Nu poti identifica problemele daca nu stii unde si cand apar acestea

Istoricul actualizarilor Google este un fel de biblie a expertului care ofera servicii SEO profesionale. Acesta trebuie sa verifice actualizaril in permanenta, inclusiv sa le raporteze la schimbarile aparute la clientii sai (sau la proiectele personale). Este destul de dificil sa raportezi fluctuatia unui anumit indicator la o actualizare a motorului de cautare – trebuie sa te asiguri ca actualizarea este intr-adevar cauza schimbarii respective.

De altfel, daca inveti SEO pe cont propriu, va dura luni, poate chiar un an pana vei putea citi actualizarile Google si intelege pe deplin. Este de altfel vorba despre actualizarea unui algoritm complex – unele lucruri nu te vor afecta deloc, pe cand altele pot fi catastrofale daca nu te adaptezi la ele intr-un mod corespunzator si cat mai rapid.

Nu poti aplica o strategie personalizata, ci doar una de baza sau pe care o stapanesti

O strategie personalizata implica, dupa cum a fost mentionat, cunoasterea mai multor strategii. Pentru a cunoaste mai multe strategii, SEO trebuie sa fie stilul tau de viata. Mai exact, trebuie sa oferi servicii SEO profesionale in mod regulat pentru a pune la punct un portofoliu de strategii si mai apoi pentru a face diferenta dintre cele eficiente si cele ineficiente.

Intr-adevar, te poti ocupa de anumite parti SEO pe cont propriu si sa ai un impact pozitiv asupra rezultatelor obtinute. Totusi, nu poti aplica o strategie completa care sa fie pe deasupra si personalizata, conform cerintelor afacerii tale si mai ales asteptarilor pe care le ai de la aceasta.

In aceasta situatie, doar un expert sau o agentie care ofera servicii SEO profesionale te poate ajuta. Daca vrei sa afli mai multe despre beneficiile colaborarii cu o agentie, programeaza o intalnire cu departamentul SEO dedicat al agentiei The Markers – peste 10 ani de experienta in domeniu!