Vrei ca prăjiturile tale să devină vedetele evenimentelor? Iată tot ce trebuie să știi despre decorațiunile din zahăr

Poză de Gustavo Fring pe Pexels.com

În domeniul culinar, zahărul nu mai este un simplu îndulcitor gustos, ci și un material pentru decorațiuni. Utilizarea elementelor din zahăr, fie ca este vorba despre modele complexe sau mici detalii, adaugă rafinament produselor de cofetărie. Comerțul online este o unealtă la îndemâna tuturor pasionaților de cofetărie și chiar a profesioniștilor. O gamă variată de modele, de la cele mai simple, la cele mai abstracte pot fi acum comandate pentru ca tu sa oferi clienților tăi design-uri unice pentru deserturile lor.

În continuare vei regăsi câteva aspecte cu privire la elementele de decor actuale, care se folosesc în cele mai mari laboratoare de cofetărie:

  • Una dintre cele mai comune forme de decorare cu zahăr este folosirea glazurii regale (cunoscută și sub denumirea royal icing). Această tehnică presupune un amestec fin de zahăr pudră, colorant alimentar și albuș de ou, care este foarte versatil și poate fi prelucrat în diverse forme. Poate fi folosit la construcția elementelor florale sau chiar a personajelor din desene animate. Aceste decorațiuni pot fi aplicate ulterior pe torturi, prăjituri sau biscuiți, transformându-le în opere de artă comestibile.
  • O alta modalitate uzuală de a folosi zahărul în decor este prin turnarea și modelarea acestuia sub formă de figurine sau forme geometrice. Datorită proprietăților sale, zahărul topit poate fi turnat în sabloane și apoi sculptat pentru a crea diverse obiecte sau forme. Dacă îți dorești sa le oferi clienților tăi o gamă cât mai largă de modele din care să poată alege, asigura-te ca deții cât mai multe matrițe și șabloane care te vor ajuta sa obții diverse rezultate. De asemenea, pentru a reduce timpul de finalizare al produselor, exista varianta de a comanda decorațiuni din zahăr online: de la inimioare romantice, perle sau confetti, aceste decoruri din zahăr adaugă un element de spectacol, iar diversitatea modelelor îți va permite sa îndeplinești cerințele fiecărui client.
  • Tehnologia a dezvoltat diferite aparaturi și tehnici de prelucrare a zahărului pentru a obține materiale destinate laboratoarelor de cofetărie. Acum nu mai este nevoie ca maeștrii cofetari să prepare diferite elemente pentru a crea prăjituri și torturi unicat. Site-urile specializate precum tomvalk.ro comercializează o serie de accesorii care vin în întâmpinarea afacerilor din domeniul cofetăriei. Prin achiziționarea unor seturi de carioci alimentare, spre exemplu, poți oferi clienților posibilitatea de a scrie mesaje personalizate pe dulciurile lor favorite. Totodată, pasta de zahăr, coloranții alimentari, zahărul colorat fac parte din produsele pe care comercianții le pun la dispoziția profesionistilor.
  • În plus, zahărul poate fi folosit și pentru a crea modele care să imite sticla. Prin topirea și modelarea zahărului colorat în forme specifice și apoi umplerea lor cu diverse delicii, se pot obține adevărate opere de artă culinară. Aceste forme ce redau textura sticlei pot fi apoi folosite ca decoruri pe torturi sau ca bomboane în sine, oferind un element de surpriză și inovație la orice eveniment. 

Acestea fiind spuse, utilizarea decoratiunilor pentru cofetărie nu este doar o formă de artă culinară, ci și o modalitate de a celebra frumusețea și diversitatea gastronomiei. De la crearea unor forme simple până la sculpturi elaborate, zahărul este un material versatil care inspiră și încântă atât bucătarii profesioniști, cât și iubitorii de dulciuri.