Ce e de văzut în Budapesta?

Budapesta este fără îndoială un oraș plin de istorie, cultură și frumusețe arhitecturală. Este la doar 834 km față de București și promite o experiență presărată cu de toate. Estetica impunătoare a clădirilor, dar și forfota orașului te vor acompania într-o aventură inedită.

Dacă nu ai ajuns până acum în capitala Ungariei, ar fi momentul să o faci. O călătorie cu autorulota este exact ce ai nevoie pentru a îmbina utilul cu plăcutul și a-ți face amintiri speciale. Budapesta este un mix de obiective turistice impresionante și distracție la cote maxime. Nu ești curios să afli care sunt cele mai importante puncte de vizitat? Descoperă mai jos tot ce trebuie să știi!

Top 5 atracții de văzut în Budapesta

Dacă vrei să ai parte de o călătorie plină de aventură cu autorulota, nu ar trebui să ratezi cele mai apreciate zone turistice.

Iată top 5 atracții pe care nu le poți rata:

  1. Castelul Buda – Denumit în trecut și Palatul Regal, Castelul a fost construit în secolul XIII pentru a proteja țara în fața invaziilor. Farmecul clădiri constă în mixul de stiluri arhitecturale și anume: baroc, medieval și art nouveau. Aici poți explora străzile pavate și te poți delecta cu panorama asupra orașului.
  2. Podul cu Lanțuri – Inaugurat în 1849, podul care traversează Dunărea este un simbol al orașului. Este superb atât ziua, cât și noaptea, tocmai de aceea, merită să faci o plimbare. La momentul construirii, era considerat cel mai lung pod din lume, cu o lungime totală de 202 metri. A fost proiectat de William Tierney Clark și finanțat în principal de Gheorghe de Sina.
  3. Băile Gellért – Dacă vrei să te bucuri de relaxare după o zi lungă de vizitat, trebuie să ajungi neapărat la Băile Gellért. Oferă numeroase piscine și saune, alimentate cu apă de la izvoarele termale, faimoase încă din secolul XV.
  4. Piața centrală – Nu ai cum să ratezi o plimbare prin Piața centrală. Atmosfera vibrantă a locului îți va oferi mai mult ca sigur motive de distracție. Pe lângă suveniruri și tarabe cu produse artizanale, aici poți găsi și restaurante cu mâncare tradițională. Gulașul este doar una dintre delicatesele specifice zonei.
  5. Biserica Mátyás – Este cea mai veche biserică din Budapesta și are o importanță deosebită în cultura maghiară. A fost construită în secolul al XI-lea și îmbină frumusețea vitraliilor lucrate atent cu designul exterior impunător.

Locuri de campare cu autorulota în Budapesta

Dacă ți-ai pregătit deja autorulota de vanzare pentru o călătorie desăvârșită, iată care sunt cele mai populare locuri de campare:

  • Arena Camping – Una dintre cele mai apreciate zone. Oferă facilități diverse de petrecere a timpului liber – grătar, centru de fitness și foc de tabără. Parcarea e gratuită.
  • JUFA Vulkan Camping Resort – Prețul pe o noapte este 25 de euro și include: acces la internet, mic dejun și apă curentă. De asemenea, este deschis tot timpul anului.
  • Camping Wellness Park – Poate fi accesat din martie până în octombrie. O singură noapte de campare costă 18.80 euro. Zona este liniștită și oferă o infrastructură dezvoltată pentru un camping reușit.

Ești gata de aventură? Alege-ți o autorulota de vanzare și bucură-te de cele mai inedite drumeții!